Epicurius ... Informatie over handboeien en enkelboeien
AJB-ero.nl - BDSM en sex speeltjes, lingerie en fetish kleding webshop

Boeien

Handboeien en voetboeien informatie

Handboeien en enkelboeien worden gebruikt om de bewegingsvrijheid van handen en voeten te beperken. Dit kan bijvoorbeeld door de handen van je partner op de rug te boeien of vast te zetten aan het bed.
Handboeien en voetboeien zijn er in vele soorten en maten en materialen. Zo heb je metalenboeien, lederenboeien, en kunststofboeien met klittenband. Tevens kan je natuurlijk touw gebruiken om iemand vast te binden.
Er zijn speciale hangboeien om iemands handen of voeten aan het plafond vast te zetten of om iemand op te hangen. Daarnaast heb je singlegloves de ultieme boeien voor de handen en armen. Ze beperken de bewegingsvrijheid van je handen en armen door ze op je rug in een soort grote want samen te binden.

Handboeien en voetboeien worden meestal gebruikt in een (soft) Sm setting en zorgen ervoor dat de onderdanige niet alleen beperkt wordt in zijn of haar bewegingsvrijheid maar ook duidelijk het gevoel heeft de onderdanige te zijn.(let bij handboeien met de handen op de rug er altijd op dat je partner niet valt, hij of zij mist dan namelijk de handen om zich op te kunnen vangen. Bij het gebruik van voetboeien opletten dat het moeilijker is vooruit of achteruit te stappen en iemand gemakkelijk kan vallen)