Epicurius ... Alle infromatie over bdsm zwepen.
AJB-ero.nl - BDSM en sex speeltjes, lingerie en fetish kleding webshop

Zwepen

De zwepen in de sm wereld zijn gemaakt om op het lichaam van de onderdanige te slaan. Dit kan op vele manier gedaan worden. Je kunt met een zweep strelen en kietelen en je kan zo hard slaan dat er striemen en blauwe plekken ontstaan. Wat jij en je partner lekker vinden is natuurlijk aan jullie.
Wees alleen zo verstandig het in overleg te doen en altijd met toestemming van je partner/onderdanige. Let ook altijd op de veiligheid van je partner en of je geen schade toebrengt die je niet wilt of die niet verantwoord is. Er worden in de sm scene regelmatig workshops gegeven over hoe je met een zweep moet slaan en waar wel en waar niet. Het is verstandig een keer zo’n workshop samen te volgen.

Natuurlijk geldt voor zwepen hetzelfde als voor alle andere dingen.. Goed gereedschap is het halve werk. Koop goede zwepen en je hebt er je leven lang plezier van. Daarnaast breng je de onderdanige geen schade toe die je niet wilt. Met een goedkope tuigleren zweep goed uithalen heeft een heel ander effect dan met een strokenzweep met zachte runderlederen strengen uithalen.

Wat bij het slaan erg belangrijk is, is dat je op de juiste plaats waar je ook werkelijk wilde slaan je partner raakt. Oog/handcoördinatie is hiervoor nodig en dit kan je oefenen. Begin de eerste keer dus niet meteen op je partner te slaan maar sla eerst eens op een kussen en kijk of je die kan raken waar jij hem ook wilt raken.
Als je op billen slaat en de zweep slaat om en raakt de heupen dan kan dit zeer pijnlijk zijn. De gevoeligheid van elk lichaamsdeel is anders. Probeer daarom, zeker in het begin, als je van links slaat de linker kant (bil) te raken en als je van rechts slaat de rechter kant (bil). Dit voorkomt dat de zweep omslaat.

Probeer in een spel de sterkte en de snelheid van je slagen op te bouwen. Begin rustig en ga langzaam sneller en harder. Begin ook met een zachte wat zwaardere zweep en gebruik pas later zwepen die gemener zijn. Let goed op je partner en je ziet aan de bewegingen en spier samentrekkingen hoe hard een slag aankomt. Geef na een harde slag de sub de tijd om de pijn te verwerken.
Probeer in een rustig ritme te slaan zodat je partner/onderdanige zijn ademhaling erop kan aanpassen. Ik zelf vind het erg lekker om 2 zachtere slagen te laten volgen door een harde, dit geeft een erg lekker ritme. Het is zeker niet hoe harder hoe beter.. ritme en opbouw zijn wat mij betreft veel belangrijker.

Soorten zwepen
Ik zal een aantal zwepen en materialen hier behandelen. Deze lijst is niet uitputtend en verschillende mensen ervaren dingen op verschillende manieren.

Strokenzweep of Flogger
Naar mijn idee is de flogger uitgegroeid tot het belangrijkste instrument voor een erotisch sm spel.
Van het strelen met een superzachte lamsleren streelzweep of het slaan met een zachte rundleren huid tot een stevig spel met een rubberzweep.
Daarbij komt ook dat een goed uitgebalaceerde flogger voor de gever een groot genoegen is. Een goed gebalanceerde flogger geeft de gebruiker de mogelijkheden van onvermoeibaar langdurig gebruik. Met al of niet een uiterlijk vertoon van zwierigheid, overdreven, of meer luid knallend effect, dan pijn veroorzakend, tot zeer doeltreffend gebruik. Men kan namelijk met een goed gebalanceerde flogger zeer nauwkeurig doceren en plaatsten en er zeer acuraat mee slaan.
Dus ook voor de gever zijn er legio mogelijkheden.
Wil de gever bijvoorbeeld strelen en de erotische gevoelens oproepen, of zacht slaan maar wel een effectieve slag toebrengen of wil de gever met alle kracht slaan die in hem/haar is?
Houd de gever van veel geluid? Ook hier zijn zeer veel variaties in goede floggers. Voor het eerste geval een pittige flogger en het tweede geval en milde flogger waar de ontvanger niet direkt het stopwoord hoeft uit te roepen..

Cat o nine
Een cat o nine is een zweep met 9 gevlochten strengen. Deze strengen kunnen plat gevlochten zijn of rond gevlochten. Aan de uiteinde van de streng kunnen flapjes of knoopjes zitten. De cat o nine is doordat de massa van de strengen hoog is goed gericht worden en de strengen blijven ook mooi bij elkaar. Het gevoel dat de cat o nine geeft is een bijtende scherpe pijn.

Plak of Paddle
Een paddle of plak is een vlak stuk leder waarvan het handvat en het slag gedeelte meestal uit één stuk leder bestaat. In het slag gedeelte van de paddle kunnen gaatjes zitten om de luchtweerstand te verminderen, er kunnen ook studs of spijkertjes in zitten om een meer pijnlijk effect te verkrijgen.
Een tik met een paddle geeft een doffe klap met toch een scherp gevoel erin. Het gaat in de richting van met de hand een spanking krijgen.

Wij maken zelf floggers en cat o nine's, heeft u speciale wensen dan maken wij deze graag voor u. Neem contact met ons op, op onderstaand mail adres.


Mocht je na deze informatie nog vragen hebben over zwepen dan kan je natuurlijk altijd een mailtje sturen aan: info@ajb-ero.nl.